Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ

ΣΥΝΙΔΡΥΤΡΙΑ / ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΣ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
Μαργαρίτα Caillaux

Η Μαργαρίτα, σποράκι στην κοιλιά της μητέρας της, αναρωτιόταν τι χρώμα έχει η ζωή εκεί έξω…
Φύτρωσε στην νότια Γαλλία, κοντά στην θάλασσα κι όταν ήτανε μικρή, μίλαγε πολλές γλώσσες μπερδεμένες μεταξύ τους, λόγω του ότι οι ρίζες της ήταν από διαφορετικά μέρη της Γης.
Όταν έπαιζε με τα υπόλοιπα παιδιά συνειδητοποιούσε πως δεν είχε σημασία σε ποια γλώσσα θα τους μιλήσει γιατί όλα τα παιδιά συνεννοούνται μέσα από την αγάπη, το παιχνίδι, την δημιουργία και φυσικά τα χρώματα!
Όταν τελείωσε το σχολείο σπούδασε Καλές Τέχνες και Ζωγραφική στην Αθήνα και Γλυπτική στις Βρυξέλλες. Όταν η Μαργαρίτα άνθισε, αποφάσισε να εξερευνήσει τα τοπία των μικρών παιδιών για να συνεχίζει να παίζει και να μοιράζεται μαζί τους τα πιο όμορφα χρώματα της ζωής.

maguy
ΣΥΝΙΔΡΥTHΣ / ΗΘΟΠΟIOΣ & ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΣTHΣ
Γιάννης Αδρίμης

Ο Γιάννης γεννήθηκε ακριβώς την ίδια ημέρα άλλα ένα χρόνο νωρίτερα από την Μαργαρίτα, από μητέρα Σικελή στην Αθήνα. Καθώς είναι μισός Έλληνας μισός Σικελός, πειρατικό αίμα κυλούσε στις φλέβες του και σαν γνήσιος πειρατής τρελαινόταν από πολύ μικρός να μεταμφιέζεται και να ταξιδεύει σε τόπους άγνωστους και γνωστούς, αναζητώντας να βρει τον κρυμμένο θησαυρό. Μεγάλωσε πιο σιγά και από σιγά, σπούδασε στο θέατρο του Αρμένη και έγινε “σπουδαίος” ηθοποιός της τηλεόρασης, του κινηματογράφου και του θεάτρου. Σπούδασε όμως και κινηματογράφο στη Ρώμη και έτσι έπλασε πολλές μικρές ιστορίες, αληθινές και μη. Μεγάλη του όμως αγάπη είναι το παιδικό θέατρο. Πάνω στην σκηνή καταφέρνει να μεταμφιέζεται όπως όταν ήταν μικρός, να κάνει τους μικρούς του φίλους να γελάνε, και φυσικά να ταξιδεύει και να αναζητά ακόμη και σήμερα τον κρυμμένο θησαυρό.

giannis
ΚΟΥΚΛΟΠΑΙΧΤΡΙΑ / ΕΜΨΥΧΩΤΡΙΑ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ
Χριστίνα Στουραΐτη

Η Χριστίνα από μικρή παρατηρούσε τα παιδιά και της άρεσε να βρίσκει τους πιο κατάλληλους τρόπους του παιχνιδιού και της έκφρασης, εκείνους που απελευθερώνουν. Μεγάλωσε στη Ρόδο, στην οικογένειά της άρεσαν πολύ τα ταξίδια και οι αλλαγές κι έτσι έμαθε να χτίζει γερά σπιτάκια, όπου κι αν βρεθεί. Μετά το σχολείο δοκίμασε κι η ίδια τα ταξίδια. Σπούδασε Προσχολική Αγωγή, Θεατρικό Παιχνίδι και Εφαρμοσμένο Θέατρο.

Η αγαπημένη της ευχή -που δανείζεται από ένα μικρό παιδί- είναι «Θέλω για πάντα να παίζω! Μπορώ;», και νιώθει τυχερή γιατί στη δουλειά της σχεδόν κάθε μέρα το καταφέρνει. Παίζει θεατρικό παιχνίδι και κουκλοθέατρο, τραγουδάει και χορεύει, κι ακόμα ψάχνει τα μυστικά του αυτοσχεδιασμού, που πάντα την εντυπωσιάζει. Το παιχνίδι το εμπιστεύεται και το υπερασπίζεται και πιστεύει πως είναι για κάθε ηλικία.

christina
ΗΘΟΠΟΙΟΣ / ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΚΟΜΙΚΣ
Θανάσης Πετρόπουλος

Ο Θανάσης από μικρός ξεκίνησε τα ταξίδια και τις περιπέτειες. Πρώτα σάλπαρε με ένα πειρατικό πλοίο και γύρισε όλο τον κόσμο γίνοντας γνωστός και ξακουστός πειρατής με το ψευδώνυμο «ο Κοκκινογένης». Όταν βαρέθηκε τα ρεσάλτα και να κυνηγάει θησαυρούς, ταξίδεψε στην Ιαπωνία όπου έγινε Σαμουράι, πήρε μέρος σε πολλές μάχες, έμαθε την τέχνη του σπαθιού αλλά η καρδιά του τον καλούσε προς την δύση και πάλι, και συγκεκριμένα στην άγρια δύση… Πήγε λοιπόν προς τα εκεί για να γίνει αυτό που ονειρευότανε από πάντα: καουμπόης… Όταν πια τελείωσε το σχολείο, μετά από όλες αυτές τις εμπειρίες οι φίλοι του τον φωνάζανε παππού, κι ο Θανάσης αποφάσισε να αφηγηθεί την περιπετειώδη ζωή του μέσα από θεατρικές παραστάσεις, κινηματογραφικές ταινίες και κόμικς.

thanasis
ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΣ
Νατάσα Χελιώτη

Η Νατάσα από πολύ μικρή είχε δύο πολύ μεγάλες αγάπες: τις κατασκευές και το βόλεϊ…
Ή θα την έβρισκες στο σπίτι να κατασκευάζει αλλόκοτες μορφές, σπίτια, τσάντες και ζωάκια, ή στο πάρκο να παίζει βόλεϊ με τις φίλες της.

Όταν μεγάλωσε σπούδασε γλυπτική. Οι κατασκευές γίνανε αντικείμενο της δουλειά της, έφτιαξε σκηνικά για το θέατρο και τεράστια γλυπτά, έφτιαξε τσάντες που πουλιούνται σε όλο τον κόσμο, πήρε μέρος σε εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό αλλά ποτέ δεν ξέχασε να δίνει ακριβείς πάσες με μανσέτα και να καρφώνει με δύναμη το αντίπαλο τερέν.

Η αγάπη της για τον αθλητισμό και την τέχνη και η χωρίς όρια φαντασία της, την κάνουν να χτίζει κόσμους ονειρικούς, μεγάλες πολύχρωμες μορφές και να ζωγραφίζει χαρούμενα προσωπάκια.

natassa
ΓΕΩΠΟΝΟΣ
Ιωάννα Κανάκη

Η Ιωάννα γεννήθηκε σε ένα ‘’τεράστιο’’ νησί που το λένε Κρήτη. Σε αυτό το νησί γινόταν κάτι μαγικό! Όταν φυσούσε, όλη η στεριά γινόταν ασημένια! Όμως όταν πήγαινε κοντά το μόνο που μπορούσε να δει ήταν κάτι μεγάλα δέντρα, που είχαν κάτι περίεργα φύλλα. Από τη μία πλευρά ήταν ασημένια και από την άλλη πράσινα. Ο παππούς της, της είπε ότι τα λένε ελιές και είχε και αυτός μερικές. Έτσι, ψάχνοντας και ξαναψάχνοντας να βρει από πού έρχονται αυτά τα δέντρα, έφτασε στην Αθήνα και πήγε στο Πανεπιστήμιο που μελετάνε τα φυτά. Εκεί ανακάλυψε, ότι υπήρχαν και άλλα πολλά φυτά με περίεργα ονόματα και όμορφα χρώματα. Όταν τελείωσε τις σπουδές της, αποφάσισε να πει σε όλους ότι ήξερε για τα φυτά. Κι έτσι, γυρνούσε στις γειτονιές της Αθήνας και έλεγε σε όλους τα μικρά “μυστικά” των φυτών και πως μπορεί ο καθένας να έχει συντροφιά κάποια από αυτά τα φυτά.

ioanna