θεατρο

Τα όνειρα που κάνουν μπαμ τα Χριστούγεννα

«Ήτανε λέει ένα ξωτικό που την μέρα των Χριστουγέννων στο μεγάλο ταξίδι με τα δώρα, από όπου κι αν περνούσε, έτρωγε από τα τραπέζια όλα τα χριστουγεννιάτικα γλυκά που υπάρχουν στο κόσμο…»

Ο Μένιος που ονειρεύεται, με όνειρα γλυκά και… αλμυρά στον ύπνο του, ο Ορεσίβιος και ο Ορεβίσιος, οι τεχνικοί του θεάτρου, που λένε λίγα και καλά, μία κούκλα-ξωτικό που δεν μπορεί να αντισταθεί στα χριστουγεννιάτικα γλυκά και σε κάθε τοπική συνταγή που συναντάει στο ταξίδι του και ένας μάγος γνωστός και ξακουστός, συναντιούνται όλοι στα όνειρα που κάνουν μπαμ τα Χριστούγεννα!

Μια χριστουγεννιάτικη διαδραστική παράσταση για παιδιά, με ζωντανή μουσική και τραγούδια, με κουκλοθέατρο και ρόλους που ζωντανεύουν με ηθοποιούς. Μπαίνοντας στο πνεύμα των Χριστουγέννων, θίγονται θέματα όπως η διαφορετικότητα, η δύναμη των ονείρων και της φαντασίας, η διατροφή και το ταξίδι. Τα παιδιά, μέσα σε αυτή την πρωτότυπη κωμική ιστορία θα κληθούν πολλές φορές να συμμετάσχουν ενεργά για να βοηθήσουν στην εξέλιξή της και θα μάθουν το τραγούδι των ξωτικών, για να φέρουν τα Χριστούγεννα λίγο πιο κοντά.

Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά από 3 έως 9 χρονών και διαρκεί 50 λεπτά.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Παίζουν: Γιάννης Αδρίμης, Χριστίνα Στουραΐτη
Κείμενο-Σκηνοθεσία-Μουσική: Γιάννης Αδρίμης
Κατασκευή κούκλας: Χριστίνα Στουραΐτη, Μαργαρίτα Caillaux
Σκηνικό: Χριστίνα Στουραΐτη, Μαργαρίτα Caillaux
Κατασκευή σκηνικού: Νατάσσα Χελιώτη
Οργάνωση παραγωγής: Μαργαρίτα Caillaux
Παραγωγή: Μικρή Ουτοπία