παιγνιδια

Παιχνίδια

Παιδική εκδήλωση στο λεξιλόγιο των παιδιών σημαίνει πολύ παιχνίδι!
Το Παιχνίδι για τα παιδιά είναι το πιο ισχυρό μέσο έκφρασής τους και αναπόσπαστη δραστηριότητα της εκδήλωσης μας. .

Μέσω του παιχνιδιού, το παιδί εξωτερικεύει τα συναισθήματά του, μαθαίνει, πειραματίζεται, ευχαριστιέται, απογοητεύεται, και ανακαλύπτει σιγά-σιγά τον εαυτό του και τον κόσμο που το περιβάλλει. Το παιχνίδι πρέπει να αντιμετωπίζεται με σεβασμό καθώς το ίδιο το παιδί το θεωρεί πολύ σημαντικό, κάτι που φαίνεται και από το πόσο πολύ απορροφάται από αυτό που κάνει.

Η επιλογή των παιχνιδιών που θα κάνουμε για να καλύψουμε την εκδήλωση μας είναι πολύ προσεκτική προβλέποντας να υπάρχει ποικιλία που να καλύπτει όλες τις ηλικιακές ομάδες των μικρών φιλοξενούμενών μας. Όλα τα παιχνίδια μας είναι σχεδιασμένα για να υπάρχει ροή στην συμμετοχή των παιδιών, έτσι ώστε τα παιδία να περιμένουν λίγο και να παίζουν πολύ.

Η ποσότητα των παιχνιδιών που θα χρειαστεί για την εκδήλωση μας εξαρτάται από πολλούς παραμέτρους, όπως η τοποθεσία- δημόσιος ή ιδιωτικός χώρος, ο αριθμός παιδιών που περιμένουμε, αν υπάρχουν άλλες δράσεις που θα πραγματοποιούνται παράλληλα με τα παιχνίδια κλπ.

Η ποικιλία παιχνιδιών που προτείνουμε είναι μεγάλη και πολυδιάστατη. Μερικά από τα παιχνίδια είναι κλασικά όπως οι κρίκοι, το μπόουλινγκ, ή πιο σύγχρονα όπως το Slackline, αλλά είναι παραδοσιακά όπως το κουτσό η τοξοβολία και τα παιχνίδια προαυλίου, ενώ κάποια έρχονται από άλλες χώρες όπως το Giant Kerplunk. Η λίστα των παιχνιδιών μας εμπλουτίζεται συνεχώς. Μπορείτε να ενημερωθείτε για αυτήν επικοινωνώντας μαζί μας για να μπορέσουμε να σας συμβουλέψουμε για την κατάλληλη επιλογή παιχνιδιών.

Επιλέγουμε ποιοτικά παιχνίδια για τα παιδιά και πολλά από αυτά είναι χειροποίητα, φτιαγμένα με πολύ φαντασία από φυσικά ή ανακυκλώσιμα υλικά. Έτσι δίνουμε στα παιδιά μια βιωματική προσέγγιση του πώς κάτι μη χρηστικό μπορεί να μετατραπεί σε κάτι χρηστικό, πόσο μάλλον να μετατραπεί σε ένα παιχνίδι όπου όλοι διασκεδάζουν με αυτό.

Κάθε παιχνίδι εμψυχώνεται από έναν συνεργάτη μας, με κατάλληλη παιδαγωγική μέθοδο για να διεγείρει την φαντασία και την διάθεση των παιδιών, έτσι ώστε κάθε φορά το ίδιο παιχνίδι να παίζεται με διαφορετικούς τρόπους.