κεντρική μοτερ

Εργαστήρι Ντοκιμαντέρ & Μικρού Μήκους “ΜΟΤΕΡ ΚΑΙ ΠΑΜΕ!”

Μέσα από ένα εντατικό κινηματογραφικό εργαστήριο οι μαθητές θα ζήσουν την εμπειρία της παραγωγής μια ταινίας μυθοπλασίας ή ενός ντοκιμαντέρ τεκμηρίωσης, και θα μάθουν τις βασικές αρχές σκηνοθεσίας, σεναρίου, φωτογραφίας και ήχου.

Η ιδέα μας

Στόχος μας:

Είναι η γνωριμία των μαθητών με την τέχνη του κινηματογράφου, η εξοικείωση τους με την έννοια της αφήγησης, η ανάπτυξη της παρατηρητικότητας και η εκπαίδευση του βλέμματος, καθώς και η ανάπτυξη συνεργατικών και κριτικών δεξιοτήτων.

Στο τέλος του εργαστηρίου και όταν θα έχει ολοκληρωθεί το μοντάζ, θα οργανώνουμε την προβολή της ταινίας όπου όλοι μαζί θα δούμε το αποτέλεσμα του εργαστηρίου.

Τα θέματα:

Τα θέματα των ταινιών θα προτείνονται από τα ίδια τα παιδιά. Είτε θα είναι φανταστικές ιστορίες που θα γράφουν και θα παίζουν τα ίδια, είτε θα είναι μια αληθινή ιστορία από την καθημερινότητα και το περιβάλλον τον παιδιών.

Τα υλικά μας:

Τα γυρίσματα θα γίνονται με δικό μας οπτικοακουστικό κινηματογραφικό εξοπλισμό.

Οι εμψυχωτές μας:

Το πρόγραμμα σχεδιάζεται και υλοποιείται από επαγγελματίες κινηματογραφιστές με πολύχρονη εμπειρία σε εκπαιδευτικά κινηματογραφικά εργαστήρια για παιδιά.

Πως μπορείτε να συμμετέχετε;

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για να σας αποστείλουμε λεπτομέρειες για αυτό το εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

Πρακτικές πληροφορίες
  • Διάρκεια δράσηςΤο πρόγραμμα ολοκληρώνεται σε πέντε δίωρες συναντήσεις και μια εξάωρη συνάντηση την ημέρα των γυρισμάτων.
  • Ελάχιστος αριθμός συμμετοχής 12 άτομα
  • Ηλικίες παιδιώνΕ' και ΣΤ' Δημοτικού, Γυμνάσιο, Λύκειο